Tracon 2016 AMV- ja cosplaykisat + Pokémon-Championturnaus

Cosplay

Tampere-talon Isossa salissa nähtiin tänäkin vuonna pukuloistoa, käsityön helmiä ja suuria tunteita, kun Traconissa kilpailtiin yhteensä viidessä eri cosplaykategoriassa: World Cosplay Summit -karsinta, Nordic Cosplay Championship -karsinta, esityskilpailu, parikilpailu ja pukudesignkilpailu.


WCS-karsinnan voittajat Veera Ketonen & Taija Karppinen. Kuva: Katariina Ihalainen

WCS-voittajat:

3. sija: Ronja Valasma & Maria Alve, hahmoilla Princess Neptunus ja Princess Uranus sarjasta Sailor Moon

2. sija: Emilia Tuhkanen & Riikka Hietala, hahmoilla Elfaria ja Mercedes sarjasta Odin Sphere

1. sija: Veera Ketonen & Taija Karppinen, hahmoilla Lauca ja Sylphy sarjasta Avalon Code
 

NCC-voittaja:

Kunniamaininta: Tamameru, hahmolla Mikleo sarjasta Tales of Zestiria

1. sija: Rullarinkeli, hahmolla Ran Kotobuki sarjasta Super GALS!
 

Esityskisavoittajat:

Kunniamaininta: Megane Kanat, sarjalla Kyoukai no Kanata

3. sija: Chell&Hana, sarjalla Sword Art Online 2

2. sija: Futari_kosupure, sarjalla Death Note

1. sija: Rintamasuunta, sarjalla Ouran Highschool Host Club
 

Parikisavoittajat:

Kunniamaininta: Alekailin & Kilttilapsi, hahmoilla Sesshomaru ja Inuyasha sarjasta Inuyasha

3. sija: Henna Hyttinen & Joel Haromo, hahmoilla Chibiusa ja Helios sarjasta Sailor Moon Super S

2. sija: Ninni Punnonen & Pauliina Punnonen, hahmoilla Oscar François de Jarjayes ja Marie Antoinette sarjasta Rose of Versailles

1. sija: Anni Viherä ja Sointu Närhi, hahmoilla Marisa Kirisame ja Alice Margatroid sarjasta Koumajou Densetsu\\:\ Scarlet Symphony


Pukudesign-äänestyksen voittaja:

Natalia Sundvall, hahmolla Siren
 

AMV-kilpailu

AMV-kisaan osallistui tänä vuonna 50 videota, jotka kaikki kävivät läpi tuomareiden esikarsinnan: näistä videoista nähtiin finaalissa yhteensä 21 videota. Kilpailun aikana suoritettiin Yleisön suosikki -äänestys, joka tapahtui tekstiviestitse. AMV-kilpailun tuomaristo valitsi joukosta voittajavideot ominaisuuksiensa perusteella, ja joka palkinnon jälkeen on lueteltu tuomariston valintaperusteet kunkin videon palkitsemiselle. Lisäksi AMV-kunniavieras Nostromo myönsi kaksi palkintoa, joiden kategoriat olivat Paras toteutus ja Cyber Badassery Special Award. Myös Traconin AMV-vastaava palkitsi oman suosikkinsa.


AMV-kilpailun voittajakaartia. Kuva: Timo Virtanen

Paras konsepti

Joanne - Red Sorrow

Videossa oli selkeä tarina ja voice-overit tukevat tätä tarinankerrontaa. Video on tunnelmaltaan alusta loppuun erittäin ahdistava. Seurattavuus on helppoa ja video on eheä kokonaisuus. Maskausjälki on siistiä sekä loppu jättää katsojalle kylmät väreet.
 

Paras romanttinen

Pakkastassu - Kaikki Askeleet

Video oli todella kaunis ja se sopi täydellisesti kategoriaansa. Selkeä, toimiva tarina ja tunnelma oli kohdillaan. Video oli myös rakenteeltaan hyvin toimiva ja kuvasi selkeästi parin kemioita. Yksinkertainen kaunis ja toimiva värimaailma, tempo ja rakenne tukevat täydellisesti romantiikkavideota. Erittäin söpö.
 

Paras toiminnallinen

WhiteDex - We Fall

Loistava editointia koko videon ajan ja flow on sulavaa. Värimaailma on aivan upea läpi videon. Flasheilla, vaihdoksilla ja zoomeilla saatu aikaan erittäin loistava paketti. Efektit toimivat videon tukijana. Videon ajan tietty jännite pysyy alati läsnä jopa rauhallisissakin kohdissa.
 

Paras tunteellinen

Cirera - A Secret Untold

Kaunis ja raikas kokonaisuus. Kauan sisällä pidetyt tunteet tulevat esille ja videon tunteet koskettivat katsojaa. Vaikkei sarjaa ennestään tuntisi, tulee luotu tarina selkeästi esille. Editointi on huippuluokkaa ja värimaailma on upea. Tuomareilta terveiset, että sydämeen sattui.
 

Paras komedia

WhiteDex - Butter Jelly

Valinta oli tuomareille erittäin vaikea. Valitussa videossa editointi on upeaa, se on pirteä ja sen parissa viihtyy. Videossa on käytetty materiaalista hauskoja kohtia. Kokonaisuudessaan hyvän mielen video ja se haluaa katsoa aina uudelleen ja uudelleen.
 

Cyber Badassery Special Award

WhiteDex - We Fall

Action-packed roller coaster of light and sound with crazy butter smooth transitions, amazing visuals and just the right amount of special effects. A technical masterpiece with electronic music used the way it should be.
 

Paras toteutus

WhiteDex - Butter Jelly

Flawless catchy colorful upbeat fun. Dynamic and clean editing from beginning to end with a pumped up feel-good atmosphere. Although special effects are kept minimal with various camera movement, scene selection, synch and transitions are strong assets of this AMV. Good job!
 

AMV-vastaavan suosikki

Led-God - Käynnistän sun sydämen

Koskettava video, joka kantaa siinä esitetyt tunteet koko videon. Videossa hahmokemia on hyvin esitetty sekä toisesta välittäminen tulee selkeästi esille. Videon kappale on sarjaansa erityisen istuva ja tämä käy esille, vaikkei sarjaa ennestään tuntisikaan. Väritys videossa on kauniin heleä. Tämä video yksinkertaisesti käynnisti AMV-vastaavan sydämen.
 

Yleisön suosikki

Korppari - Juustohöylä

Korpparin video Juustohöylä sai yleisöäänestyksessä 81 ääntä. Yleisöäänestyksessä annettiin yhteensä 259 ääntä.
 

Paras video

bibatzu - Istanbul

Upeata editointia, videon tarina on kerrottu selkeästi ja sitä on helppo seurata. Tekstit videossa ovat kauniit ja toimivat hyvänä korostekeinona. Tunnelma tiivistyy koko videon. Yksinkertaisella yhtenäisellä värimaailmalla ja hyvin toimivalla flowlla luotu esteettinen kokonaisuus.

 

Pokémon-Championturnaus

Haluatko antaa palautetta Pokémon-Championturnauksesta? Voit antaa sitä suoraan Salipäälliköille tämän linkin kautta.

Kommentit

another 18.9.2016 10:37:53

Olisiko mahdollista saada pientä tekstiä perusteluihin myös cossikisojen sijoituksista?
Amv-videoissa on aina pitkät perustelut mutta cosplayjutuissa olisi kiva tietää enemmän kuin vain sijoitus ja mahdolliset sarjan sekä hahmojen nimet...
Tässä teille kehitysideaa!!

komppaaja 6.10.2016 16:06:06

Edellistä kommenttia kompaten; olisi myös tasa-arvoista, jos olisi kuvat kaikista kisojen voittajista (kuten WCS:n ja AMV-tekijöiden kohdalla jo on).

Lähetä kommentti

Näkyy muille sivun lukijoille.
Sähköpostiosoitetta ei julkaista.
Pidetään keskustelu ystävällisenä, asiallisena ja muita kunnioittavana. Ylläpito poistaa asiattomat kommentit.
Tällä tarkistamme, että et ole robotti.
LenzishopAicon – aasialaiseen musiikkiin ja muotiin keskittyvä kaksipäiväinen tapahtuma Hämeenlinnan Verkatehtaalla 8.-9.10.2016TanPARAConikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry