Ohjelmanjärjestäjäksi?

Tracon on ennen kaikkea aktiivisten harrastajien tapahtuma. Siksi kaipaammekin jälleen ohjelmaa myös kaikilta Traconin kävijöiltä ja yhteistyökumppaneilta. Ohjelma Traconissa on perinteisesti sisältänyt luentoja, paneelikeskusteluja, esityksiä, työpajoja, kilpailuja turnauksia sekä erilaisia pelejä (mm. lautapelit, korttipelit, figupelit, pöytäroolipelit, liveroolipelit), mutta otamme mielellään harkintaan myös kaikki uudet ohjelmaformaatit.

Osviittaa siitä, minkälaista ohjelmaa Traconissa on tulossa, saat tämän vuoden ohjelmakartasta, mutta älä anna perinteisten käsitysten siitä, mitä coniohjelma on, rajoittaa mielikuvitustasi!

Erilaisten yhteisöjen ja yhdistysten esittelypöydät ja miitit ovat oleellinen osa tapahtuman tarjontaa. Myös niille varataan tilaa tänäkin vuonna. Huom. miitinjärjestäjille ei tarjota samoja etuja kuin puhe- tai esitysohjelmanpitäjille.

Traconin käytössä on myös laaja ulkoalue Sorsapuistossa, jossa voi järjestää monenlaista ohjelmaa niin erikokoisissa teltoissa kuin livelavalla sekä toki muuallakin puistossa. 

Seuraavassa muutama vihje siitä, miten parhaiten saat oman ohjelmasi mukaan Traconiin:

  • Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja ota yhteyttä osoitteeseen ohjelma ät tracon.fi.
  • Mitä valmiimmaksi olet ideasi hionut, sitä todennäköisemmin haluamme sen mukaan Traconiin, mutta tiimimme tarjoaa apuaan myös ohjelmaidean jalostamisessa.
  • Mieti valmiiksi luennon kohdeyleisö ja miten se sitoutuu tapahtuman pääaihealueisiin (anime, manga, roolipelit, cosplay) tai vuotuiseen teemaan (mysteerit). Otamme toki joka vuosi mukaan myös hieman kaukaisempien aihepiirien ohjelmaa, mutta pääpaino on edellämainituilla kategorioilla.
  • Tilarajoitteista johtuen rajaamme useimpien ohjelmapitäjien ohjelmamäärän yhteen ohjelmaan per tapahtuma, mutta mikäli sinulla on useampi hyvä idea, voit toki kysyä myös mahdollisuudesta toiseen ohjelmaan.
  • Kysy rohkeasti lisätietoja esitystekniikasta, lavasteista ja normaalista poikkeavista tilankäytöistä. Etenkin osallistavan ohjelman (larpit, interaktiiviset visailut/kilpailut) kohdalla avustamme mielellämme suunnittelussa ja tarvittaessa myös materiaalikustannuksissa.
  • Pääsääntöisesti otamme mukaan vain uusia ohjelmia, eli jos olet itse pitänyt saman luennon jo jossakin toisessa tapahtumassa hiljattain, tai aiot pitää lähes identtistä ohjelmaa (esim. luento aiheesta X) kuin mitä aiemmin on nähty, suosittelemme päivittämään ideaa ja miettimään siihen uutta lähestymiskulmaa (esim. teemamme ja aihealueidemme kautta) ennen ohjelmaidean tarjoamista.

Tracon on viime vuosina kasvanut niin suureksi, että saamme enemmän ohjelmatarjouksia kuin voimme mahduttaa mukaan ohjelmakarttaan. Haluamme kuitenkin myös tarjota uusille ohjelmanpitäjille mahdollisuuden olla mukana toteuttamassa ohjelmaa. Emme siis halua vain jo tunnetuiksi tulleita esiintyjiä vaan myös uusia lupauksia!

Yhteystiedot

Lisätietoja ohjelmanpitämisestä Traconissa antaa ohjelmatiimi, jonka tavoittaa sähköpostiosoitteella ohjelma ät tracon.fi.

TanPARAConikuvat.fiLenzishopAicon – aasialaiseen musiikkiin ja muotiin keskittyvä kaksipäiväinen tapahtuma Hämeenlinnan Verkatehtaalla 8.-9.10.2016Säätöyhteisö B2 ry