AMV-kilpailu

Tracon X:n AMV-kisan voitti WhiteDex videollaan First Love Story.

 

Tracon 2016 - AMV-kilpailun säännöt

 • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa 20.6.2016
 • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 7.8.2016 klo 23:59
 • AMV-kilpailu Traconissa 3.9. klo 19-21
   

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä anime- tai japanilaislähtöisen pelin musiikkivideolla. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 7.8. klo 23:59 mennessä. Kilpailuun saa osallistua, vaikka ei itse pääsisikään paikalle Tracon-tapahtumaan. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse tapahtuman kilpailussa voit esiintyä ainoastaan nimimerkillä niin halutessasi.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään Youtube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Kilpailija saa halutessaan julkaista videonsa ennen kisaa netissä, joskin on suositeltavaa tehdä julkaisu vasta tapahtuman jälkeen.

Videon sisällöstä suurimman osan tulee olla animea tai japanilaislähtöisten pelien materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Videossa ei tulisi ilmetä ylimääräisiä logoja tai tekstityksiä, joten vältäthän näitä. Ethän myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa esimerkiksi videon tekijä tai käytetty materiaali. Kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet esittelyvideot. Kilpailija saa kuitenkin sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogille tai esimerkiksi kappaleen lyriikoita näin halutessaan.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videonnimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Kilpailussa ei nähdä perinteistä kategoriajakoa, vaan videot esitetään ennalta määritetyssä järjestyksessä ilman kategoriointia.

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään mahdollisimman ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita säännöllisesti säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi.

Esikarsinta ja tuomarointi

Kilpailun ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Videot lähetetään tuomareille nimettöminä, eivätkä tuomarit siis tiedä videoiden tekijöitä ennen valintojen tekemistä. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat lähetetyistä videoista ne, jotka tullaan näkemään Traconin AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse 28.8. mennessä.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat, kahta erikoispalkintoa lukuunottamatta, ks. kohta palkinnot. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa.

Tuomarit

Sini "KikiGabriella" Laine
Youtube: https://www.youtube.com/user/KikiGabriella
Twitter: https://twitter.com/KikiGabriella7
Olen editoinut videoita epäsäännöllisesti jo kauan, mutta AMV:iden tekemisen aloitin vuonna 2014 ja siitä lähtien olen aktiivisesti osallistunut kisoihin. Yllättäen ensimmäinen AMV:ni pääsi kisan finaaliin, vaikka vitsillä sen lähetin, ja editoimisesta alkoi kehittyä kunnon harrastus. Nyt toimin ensimmäistä kertaa tuomarina! Erityisesti pidän huumoripitoisten ja vauhdikkaiden AMV:iden tekemisestä, mutta tykkään kokeilla myös uusia tyylejä.

Mitja "Mirai" Rainio
Youtube: https://www.youtube.com/user/mitumies
Twitter: https://twitter.com/Mirai1_
Aloitin editoimaan melko vastikään, vuonna 2014. Harrastus luultavasti lähti siitä, että pari kaveria teki myös AMV:ita ja sehän osoittautui mukavaksi tekemiseksi, koska tykkään luoda asioita ja nautin animesta sekä musiikista. Katsomista olen harrastastanut varmaan niin pitkään kuin animeharrastustakin, noin vuodesta 2009. Ensimmäisen kerran osallistuin kisaan Tracon X:ssä (2015). Videoiden editoimiseen käytän Sony Vegas Prota, muihin en ole vielä tarkemmin ehtinyt tutustua.

En hirveän paljon ole viime aikoina ehtinyt videoita tehdä, koska oikean elämän asiat, mutta edelleen intoa löytyy tekemiseen. Lempikategorioitani ovat toiminta, draama ja huumori, mutta omaa erikoisalani ei ole vielä löytynyt. Palkintoja on tullut vasta tasan yksi, Tracon X:n AMV-kisan "Paras Tunteellinen" video. Älkää myöskään antako sen kanavani eniten näyttökertoja saaneen videon hämätä, kyseessä on ensimmäinen videoni, joten se ei ole lähelläkään sitä tasoa, jolla olen nyt.

Jonna "Zenexi" Vähäkainu
Youtube: https://www.youtube.com/user/ZenexiAMV
Twitter: https://twitter.com/Zenexi
Editoimisen olen aloittanut vuonna 2008 Windowsin Movie Makerilla. Sony Vegasiin vaihdoin vuonna 2010. Aluksi käytin materiaalina animea ja elokuvia. Nykyään editoin pääsääntöisesti animea, mutta silloin tällöin tulee editoitua peleistä, tv-sarjoista ja elokuvista. Editoin aika paljon reipastempoisia kappaleita, mutta välillä lähden mukavuusalueelta pois ja haastan itseni kokeilemaan muunlaisia kappaleita.

AMV-kilpailuissa aloitin kisaamisen vuonna 2011 Desuconissa, mikä jälkeen olen pyörinyt piireissä aktiivisesti. Olen toiminut Animeconin AMV-Kisan vastaavana vuosina 2014-2016 ja tuomaroinnut kisoissa myös. Traconissa tämä on neljäs kilpailu, jossa tuomaroin.

Palkintoja sekä kunniamainintoja on tullut muutamia: Desuconista vuonna 2011 tuli nappastua ”Paras Toiminta”-palkinto, Yukicon 2014 ”Paras Toiminta”-video, Desucon 2014 ”Paras Upbeat”-palkinto yhteistyövideosta Ekumimin kanssa, Tracon 2014 ”Paras Toiminta” ja ”Yleisön Suosikki” - palkinnot yhteistyövideosta Merō-tachi Studion kanssa ja Desucon Frostbite 2015 ”Paras Tehostevideo” yhteistyövideosta Ekumimin kanssa.

Jenni "cloud\berry" Puurila
Aloitin animen katsomisen vuonna 2005 ja samana vuonna kaverini esittelivät minulle AMV:iden kutkuttavan maailman. GoogleVideosta kaivoin lisää näitä videoita, kunnes löysin YouTuben, ja niin edelleen~ Näin AMV:t ovat olleet matkassa mukana koko tämän ajan. Itselläni on editointitaustaa jonkin verran ja AMV:itä editoin niin sanotusti "pöytälaatikkoon" omaksi iloksi.

Tuomaroimassa olen nyt toista kertaa, ensimmäinen kerta oli viime vuoden Traconissa. Kaikenlaisesta musiikista nauttivana ja visuaalisena ihmisenä mutten kuitenkaan aktiivisena tekijänä/julkaisijana toivon voivani tuoda ehkä hivenen erilaisempaa näkökulmaa kokeneempien editoijien rinnalla. Toivon näkeväni kaikenlaisia videoita laidasta laitaan, tsemppiä kisaan!~

Kilpailuohjelma Traconissa

AMV-kilpailu Traconissa pidetään Tampere-talon isossa salissa, lauantaina 3. syyskuuta klo 19. AMV-kilpailun osallistujien tulee ostaa tapahtuman lauantain tai viikonlopun pääsylippu osallistuakseen kilpailuohjelmaan. Kaikille finalisteille on kuitenkin varattu istumapaikka kilpailuun. Ohjeet istumapaikkalipun saamiseksi toimitetaan finalisteille ennen tapahtumaa. Kilpailun juonto on kaksikielinen, suomeksi ja englanniksi.

Palkinnot ja kunniavieras

Vuoden 2016 AMV-kilpailun erikoisuus on kunniavieraamme, ranskalainen AMV-mestari Nostromo, joka osallistuu myös kilpailun tuomarointiin. Nostromo valitsee kaikista kilpailuun lähetetyistä videoista palkinnon ”Paras toteutus”, jossa haetaan parasta teknistä toteutusta ja videoeditoinnin osaamista.

Ohessa lista kaikista kilpailussa jaettavista palkinnoista.

Tuomaripalkinnot

 • Paras konsepti
 • Paras romanttinen
 • Paras toiminnallinen
 • Paras tunteellinen
 • Paras komedia
 • Kilpailun paras video (pääpalkinto)

Kunniavieraan erikoispalkinto (Nostromo)

 • Paras toteutus

Yleisöäänestys

 • Yleisön suosikki (tekstiviestiäänestys)

Kilpailuohjelman aikana järjestetään yleisön suosikkivideon valinta tekstiviestiäänestyksellä. Tekstiviestiäänestyksen ohjeet ilmoitetaan ohjelmanumeron aikana. Tekstiviestin lähetys äänestykseen maksaa normaalin kotimaisen tekstiviestin hinnan. Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman loppuosassa. Tapauksessa, jossa mahdollinen voittaja ei ole kilpailussa läsnä eikä ole lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, postitetaan se hänelle kotiin. Kilpailun järjestelyihin osallistuvat eivät voi ottaa osaa kilpailuun. Järjestäjät varaavat oikeuden lisäpalkintojen jakamiseen oman harkinnan mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-järjestäjän sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailutapahtumassa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valinnan mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

 1. Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/
 2. Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: tracon-amv
 3. Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja/tai nimimerkkisi sekä Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kisaan liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@tracon.fi.

Aicon – aasialaiseen musiikkiin ja muotiin keskittyvä kaksipäiväinen tapahtuma Hämeenlinnan Verkatehtaalla 8.-9.10.2016Säätöyhteisö B2 ryLenzishopConikuvat.fiTanPARA