Vuoden 2016 Traconin AMV-kilpailusta

Traconin jälkeisten blogausten sarjassa on aika hieman syventyä yksityiskohtiin ja tässä kohtaa listalle nousee AMV-kilpailu. Ensinnäkin palautteista voi lukea, että AMV-kilpailu on ollut yksi ylivoimaisesti pidetyimpiä ohjelmia Traconissa. Se on listattu kymmenissä palautteissa conin parhaaksi asiaksi. Kiitämme tästä palautteesta ja pyrimme pitämään tason korkeana jatkossakin. Luonnollisesti palautteissa oli myös kehitysideoita sekä kysymyksiä, joita käymme läpi tässä yhteisblogauksessa.

Yleisöäänestykseen tuli lopulta ihan mukavasti ääniä, mutta tiedostamme tässä pienen parantamisen varan. Ensi vuonna lisäämme loppuun vielä pikaisen läpikäynnin kaikista videoista riittävän pitkäksi aikaa, esim. pariksi minuutiksi. Tällöin jokainen ehtii varmasti äänestää. Äänestystekniikkana saattaa jatkua tekstiviesti, mutta muitakin mobiilioptioita tutkitaan. Joka tapauksessa perusperiaate on että yksi palkinnoista tulee yleisöltä, tarjoten tuomareiden kanssa hyvin erilaista näkökulmaa.

Tuomaroinnin taustoja

Lopulta haluamme hieman avata AMV-tuomaroinnin toimintaa. Parissa palautteessa on asiaa ihmetelty, joten ohessa avaamme hieman tuomarityöskentelyn mallia. Traconin tuomaristo koostui tänä vuonna kunniavieras Nostromosta sekä neljästä tuomarista. Nämä neljä tuomaria oli valittu tehtäväänsä erilaisten editointitaustojensa perusteella. Kilpailuilmoittautumisen päätyttyä lähetettiin kaikki videot nimettöminä tuomareille.

Neljän tuomarin ryhmä tutustui videoihin ensin itsenäisesti noin puolentoista viikon ajan, jonka jälkeen kukin heistä arvioi ja pisteytti ne omilla tahoillaan. Jokainen tuomari myös listasi suosikkinsa palkintosijoista. Tulokset koottiin AMV-vastaavan toimesta yhteen. Tämän jälkeen neljän tuomarin ja AMV-vastaavan kesken järjestettiin keskustelu, jossa tuomarit päättivät lopulliset finalistit ja näiden joukosta palkintojen voittajat. AMV-vastaava kirjasi tulokset sekä tuomareiden perustelut kaikista voittajista. Neljän hengen tuomaristo ei ollut tietoinen Nostromon valitsemista voittajista.

Nostromo tuomaroi videot täysin itsenäisesti, tietämättä muiden tuomareiden mielipiteitä tai päätöksiä. Hän valitsi parhaan toteutuksen sekä käytti myös option erikoispalkinnon myöntämiseen. Tämän jälkeen nämäkin tulokset toimitettiin AMV-vastaavalle. Tämän lisäksi kilpailun AMV-vastaava päätti tahollaan oman suosikkinsa, joka saisi AMV-vastaavan suosikki -palkinnon.

Muita pikkupalautteita

Sekä tiimin sisältä että yleisöstä on tullut monia muita pieniä palautteita. 

  • Päättäjäisissä esiteltiin virheellisesti "kilpailun paras" video vaikka katsoimme yleisön suosikin. Tämä oli yksinkertainen tiedonkulun virhe. Päätimme näytettävän videon vasta sunnuntain aamupäivästä, arvellen mistä yleisö eniten pitäisi. Tietoa videon taustoista ei ehtinyt pääjärjestäjien kansioihin.
  • Tuomarien omien esittelypuheenvuorojen vaihtaminen videolla tehtäviin tuomariprofiileihin voi olla hyvä idea, harkitaan tätä optiota. Cosplaykilpailuissahan jo juontajat olivat ottaneet useita tuomarien puhenvuoroja. Tutkitaan optioita.
  • Viime vuonna ilmenneet ongelmat valojen näkymisessä pääruudun yllä saatiin korjattua tälle vuodelle. Lisäinforuudusta varsinaisen videoruudun yllä pidettiin ja siitä pyritään tekemään kiinteä osa kalustusta. 
  • Hiljaisuuden toive esiintyi muutamissa palautteissa ja tämän otamme ehdottomasti huomioon ison salin yleisessä tiedotuksessa. Niin AMV-videoiden kuin cosplayesitystenkin aikana äänekäs keskustelu yleisössä häiritsee muiden katsomiskokemusta. On selvää, että conin täpinöissä tulee monenlaista mieleen, mutta pyrkikäämme kuitenkin katselurauhaan.
  • Tähän asiaan palataan blogauksissa varmaan muutoinkin, mutta ison salin kulkureiteistä: 1. kerroksen ovien käyttö permannon yleisön poistumiseen otettiin käytännöksi, jotta salin yleisö voidaan vaihtaa uuteen nopeammin. Tällä kertaa ohjelmat eivät käyttäneet täyttä ohjelma-aikaansa joten tarve ei ollut akuutti, mutta pyrimme tekemään tästä normaalikäytännön. Selvä parannustarve on varmistaa, että 1. kerroksen ovien edusta on tyhjä, joten ensi kerralla korjataan tämä puoli.

AMV-kisan tulevaisuus Traconissa

AMV-kilpailu tulee myös ensi vuonna olemaan näkyvä, iso osa Traconin ohjelmistoa. Erinäisistä uusista ideoista saatamme paljastaa yksityiskohtia jo kuluvan syksyn aikana. Toki paljon tilaa on myös kehitysehdotuksille joten palautekanavat pysyvät luonnollisesti auki. Sähköpostiosoite amv(ät)tracon.fi toimii ja palaute tulee toki perille tämän blogauksen kuten myös Traconin someyhteisöjen kautta.

 

Kyuu, ison salin tuottaja
Kira, AMV-vastaava

Kommentit

Ei kommentteja.

Lähetä kommentti

Näkyy muille sivun lukijoille.
Sähköpostiosoitetta ei julkaista.
Pidetään keskustelu ystävällisenä, asiallisena ja muita kunnioittavana. Ylläpito poistaa asiattomat kommentit.
Tällä tarkistamme, että et ole robotti.
Aicon – aasialaiseen musiikkiin ja muotiin keskittyvä kaksipäiväinen tapahtuma Hämeenlinnan Verkatehtaalla 8.-9.10.2016TanPARASäätöyhteisö B2 ryConikuvat.fiLenzishop