Traconin cosplaykilpailujen säännöt ja ilmoittautuminen 2016

Herääkö sinulla kysymyksiä tai tarkennettavaa säännöistä? Ota pikimmin yhteys cosplaytiimiimme sähköpostitse osoitteeseen cosplay@tracon.fi!

Huomaathan: tänä vuonna emme valitse kisaajia ilmoittautumisjärjestyksessä! NCC-karsinnan kisaajat valitaan hakemusten perusteella. Esitys- ja parikilpailujen kisaajat valitaan arvonnalla, jossa ovat mukana kaikki ilmoittautumislomakkeen ennen 3.7. klo 24 lähettäneet.

HUOM! Voit lähettää ilmoittautumisen tai hakemuksen ainoastaan yhteen kilpailuun. Näin voimme tarjota kilpailumahdollisuuden mahdollisimman monelle.

9.7.2016: Lisätty tietoa lavan valaistuksesta, taustanauhasta sekä propeista ja lavasteista. Lisätty myös linkit tekniikkalomakkeisiin WCS-, NCC- ja esityskisaajille.

10.8.2016: Pukudesignkilpailu on täynnä, kisaan ei voi enää ilmoittautua.

 

World Cosplay Summit -karsinta

WCS-karsinnan kisaajaparit on valittu portfoliohaulla keväällä 2016.

Kilpailupäivä on lauantai. Kisaajat saavat maksutta koko viikonlopun lipun tapahtumaan.

Kisassa käytetään World Cosplay Summitin soveltuvin osin virallisia finaalisääntöjä, jotka löytyvät WCS:n virallisilta sivuilta: WCS2016 Participation Regulations for Cosplayers Traconin omat rajoitukset koskevat kuitenkin myös WCS-kisaajia, kts. Rajoitukset esityksissä.

WCS:n osalta pätevät samat musiikkirajoitukset kuin NCC:nkin osalta, ks. lisätiedot alempana.

 

Nordic Cosplay Championship -karsinta

NCC-karsinta on soolokisa, jossa kisataan sekä puvulla, että esityksellä.

Kilpailupäivä on lauantai, katso tarkemmat aikataulut alta. Kisaajat saavat maksutta koko viikonlopun lipun tapahtumaan.

NCC-karsintaan valittujen on oltava täysi-ikäisiä 30.6. 2017 mennessä. 

NCC-karsinnassa käytetään soveltuvin osin NCC 2016 finaalin sääntöjä, jotka löytyvät NCC:n sivuilta: NCC Rules. Traconin omat rajoitukset koskevat kuitenkin myös NCC-kisaajia, kts. Rajoitukset esityksissä.

NCC-kisaesitysten maksimipituus on 3 minuuttia, poiketen NCC:n finaalisäännöistä.

NCC-karsinta kuvataan, joten kisaajia pyydetään käyttämään ensisijaisesti tekijänoikeusvapaata musiikkia tai Jamendo-musiikkikirjastosta (http://www.jamendo.com) löytyvää musiikkia. Jos tämä ei ole mahdollista, musiikkiraita voidaan korvata toisella musiikilla kuvatun materiaalin esittämistä varten. Lisätietoja alla olevassa kohdassa.

Hakemukset otetaan vastaan Aniki.fi-järjestelmän kautta. Tarkistathan, että profiilisi yhteystiedot ovat ajan tasalla! Olemme yhteydessä sinuun profiilissasi olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Hakemusta on mahdollista muokata hakuajan päättymiseen 3.7. klo 24 saakka.

 

NCC:n ja WCS:n musiikkirajoitukset

Koska NCC- ja WCS-kilpailut lähetetään suorana lähetyksenä, on tekijänoikeussyistä johtuen musiikkien käytössä rajoituksia. Musiikin käyttöön on kolme vaihtoehtoa. Suosittelemme tutustumaan etenkin Jamendo-optioon, sillä sen valikoimassa on huomattava määrä monenlaista musiikkia paitsi pienemmiltä tekijöiltä, myös varsin menestyneiltä artisteilta.

 1. Tekijänoikeuksista vapaa musiikki. Musiikin pitää olla vapaata kaikista tekijänoikeusorganisaatioista (teosto, gramex sekä kansainväliset vastineet). Yleisesti käytetty termi on "copyright free music" tai "royalty free music". 
 2. Teoston ulkopuoliselta artistilta hankittu musiikki. Artistilta saatu nimenomainen lupa musiikin käyttöön tarvitaan, eikä artisti saa kuulua mihinkään tekijänoikeusorganisaatioihin. Tällaisia lupia voi saada tutuilta muusikoilta ja sellaisen voi myös joissain olosuhteissa ostaa. Huomatkaa, että tekijänoikeusvapauden vaatimus päätee myös kappaleeseen, ei vain sen esittäjään, eli esim. coveri tekijänoikeussopimuksilla suojatusta kappaleesta ei käy.
 3. Tracon on tehnyt sopimuksen Jamendon kanssa kappaleiden lisensoinnista. NCC- tai WCS-esiintyjä voi valita Jamendon n. 200 000 kappaleen valikoimasta yhden kappaleen, jonka Tracon lisensoi tätä käyttöä varten. Jamendon kaikki kappaleet ovat vapaasti kuunneltavissa ja myös ladattavissa peruslaadulla. Ilmoittaessasi kappaleen tiedot Traconille, lataamme korkealaatuisen version kappaleesta ja toimitamme sen sinulle.

Taustanauhan toimittamisen yhteydessä on toimitettava tarkka listaus kaikista käytetyistä kappaleista, esiintyjistä ja lisenssistä. Epäselvyystapauksissa linkki kappaleen latauspalveluun voi auttaa meitä selvittämään taustat. Jamendon osalta linkki kappaleeseen riittää. 

Suoran lähetyksen lisäksi kilpailu taltioidaan erittäin laadukkaassa muodossa edelleenjakelua varten tapahtuman jälkeen. Kilpailijoiden on mahdollista saada myös rajoittamattomaan henkilökohtaiseen käyttöön video-osuus omasta esiintymisestään. 

Ääniefektien osalta rajoitus on hieman lievempi. Tekijänoikeuksin suojattuja ääniefektejä voi käyttää, mikäli niiden käyttöön hakee luvan tekijänoikeuksien omistajilta. Tällainen lupa on yleensä saatavilla myös suuremmilta yrityksiltä, asianmukaista pyyntöä vastaan. Lupaan tulee sisältyä oikeus käyttöön tapahtumapaikalla, videolähetyksessä ja taltioinnissa. Luonnollisesti tekijänoikeustiedot ilmoitetaan tekijänoikeuksien omistajan toivomalla tavalla videolla.

Poikkeus tekijänoikeusrajoituksiin on mahdollista sopia erikoistapauksissa. Tällaisissa tapauksissa suorassa videolähetyksessä kilpailijan oma ääniraita korvataan geneerisellä, vapaalla taustamusiikilla järjestäjien toimesta. Taltiointia ei tällöin ole saatavilla lainkaan. Poikkeustapauksista tulee sopia erikseen järjestäjien kanssa.

Kysymykset aiheesta voi esittää osoitteeseen cosplay@tracon.fi

 

Parikilpailu

Kilpailu on kahden hengen pukukilpailu, johon ei kuulu esitystä. Voittaja valitaan yksinomaan pukujen perusteella.

Kilpailupäivä on sunnuntai, katso tarkemmat aikataulut alta. Osallistujat saavat maksutta sunnuntailipun, jonka voi päivittää viikonloppulipuksi tapahtumaan saapumisen yhteydessä päivälipun hintaan.

Sallitut puvun aiheet ovat animaatiot, sarjakuvat, elokuvat, TV-sarjat ja videopelit ym. fiktiiviset hahmot lähdemaasta riippumatta. Hahmosta on oltava virallista, julkaistua taidetta/kuvia.

Pukujen on oltava itse tehtyjä. Muokattuja valmisvaatteita voi käyttää rajoitetusti, 90% puvusta tulisi olla itse valmistettua (poislukien kengät, peruukit). Valmiina ostettuja tai mittatilauspukuja ei hyväksytä.

Kilpailijan velvollisuuksiin tapahtumapäivänä kuuluu ilmoittautuminen backstagella, valokuvaus, tuomarointi ja lavaosuus, jossa kilpailijat näyttäytyvät yleisölle.

Tuomarointi tapahtuu ennen lavaosuutta ja tuomaristo palkitsee kolme kilpailijaa.

Ilmoittautuminen tapahtuu Aniki.fi-järjestelmän kautta. Varmistathan, että profiilissasi on ajan tasalla oleva sähköpostiosoite! Olemme yhteydessä sinuun sähköpostitse.

Ilmoittautumislomakkeeseen on lisättävä vähintään kaksi kuvaa, yksi kummastakin hahmosta. Voit lisätä yhteensä max. 6 kuvaa. Lomakkeessa pyydetään myös tietoja puvusta yleisölle. Juontaja lukee nämä terveiset yleisölle poseeratessanne lavalla. Voitte kertoa lyhyesti esimerkiksi pukujen tekemisestä tai miksi olette valinneet nämä hahmot.

Ilmoittautuminen päättyy 3.7.2016 klo 24. Ilmoittautumista on mahdollista muokata siihen asti.

 

Esityskilpailu

Kilpailuun voi osallistua joko yksin tai korkeintaan 15 hengen ryhmässä.

Kilpailupäivä on sunnuntai, katso tarkemmat aikataulut alta. Osallistujat saavat maksutta sunnuntailipun, jonka voi päivittää viikonloppulipuksi tapahtumaan saapumisen yhteydessä päivälipun hintaan.

Kilpailijan velvollisuuksiin tapahtumapäivänä kuuluu ilmoittautuminen backstagella, valokuvaus sekä esitys lavaohjelmassa.

Voittaja valitaan esityksen perusteella.

Esityksen maksimipituus on 3 minuuttia.

Esityksessä saa käyttää apunaan erilaisia helposti siirrettävissä olevia lavaproppeja oman harkintansa mukaan.

Lava- ja muista propeista tulee tehdä ilmoitus ennakkoon määräpäivään mennessä, ks. ohjeet tilasta ja propeista. Jos olet epävarma lavapropin sopivuudesta kilpailuun, ota yhteyttä järjestäjiin.

Kilpailuun ei saa osallistua asulla, joka on sijoittunut palkintosijoille jossain aikaisemmassa tapahtumassa.

Pukuja ei arvioida erikseen. Puvut voivat kuitenkin vaikuttaa esityksen yleiseen ilmeeseen ja pukujen on oltava tunnistettavissa ilmoitetuiksi hahmoksi.

Sallitut puvun aiheet ovat sarjakuva-, TV-, elokuva-, peli- yms. hahmot, sekä artistit ja bändit lähdemaasta riippumatta. Hahmoista on oltava virallista, julkaistua taidetta/kuvia. Omat hahmot eivät ole sallittuja.

Ilmoittautuminen tapahtuu Aniki.fi-järjestelmän kautta. Varmistathan, että profiilissasi on ajan tasalla oleva sähköpostiosoite! Olemme yhteydessä sinuun sähköpostitse.

Ilmoittautumislomakkeeseen on lisättävä vähintään yksi kuva. Voit lisätä yhteensä max. 6 kuvaa. Kuvissa on oltava vähintään yksi kuva jokaisesta hahmosta. Lomakkeessa pyydetään myös tietoja puvusta yleisölle. Juontaja lukee nämä terveiset yleisölle poseeratessanne kuvia varten lavalla esityksen jälkeen. Voitte kertoa lyhyesti esimerkiksi esityksen tai pukujen tekemisestä, tai miksi halusitte tehdä tällaisen esityksen.

Ilmoittautuminen päättyy 3.7.2016 klo 24. Ilmoittautumista on mahdollista muokata siihen asti.

 

Esityskilpailun tuomarointi

Cosplayesityskilpailu tuomaroidaan kolmen tuomarin voimin, joista jokainen tuomari keskittyy tuomaroinnissa omaan osa-alueeseensa. Tuomari pisteyttää esityksen omasta näkökulmastaan. Jokainen tuomari antaa omalta osa-alueeltaan 1-10 pistettä, jolloin maksimipistemäärä on 30 pistettä per osallistuja.

Esitys arvostellaan kolmesta näkökulmasta:

1. Kokonaisuus: Valot, äänet, hahmo ja sarjauskollisuus. Yksi tuomareista perehtyy tarkasti lähteeseen ja arvostelee esitystä täysin lähteen perusteella. Kuinka ääni- ja valomaailma sopii lähdeteokseen, onko näytteleminen ja esityksen juoni hahmo- ja sarjauskollista?

2. Tarina: Toinen tuomari arvioi esitystä yleisen kerronnan puitteissa. Arviointiin vaikuttaa draamankaari ja kerronnalliset menetelmät. Miten esityksessä on onnistuttu kertomaan tarina ja miten se vaikuttaa katsojaan?

3. Tekniikka: Kolmas tuomari arvioi esityksen teknisen osaamisen perusteella. Miten esimerkiksi tanssiminen, näytteleminen, trikit ja temput toimivat?

 

Pukudesignkilpailu

Pukudesignkilpailu tarjoaa mahdollisuuden esitellä originaalihahmoon pohjautuvaa asua yleisölle. Asun lähteenä voi toimia esimerkiksi oma roolipeli-, larp-, sarjakuva-, furry-, keskiaika- tai muu vastaava hahmo, tai oma versio olemassaolevasta hahmosta, esimerkiksi steampunk-versio. Hahmo saattaa olla luotu esimerkiksi peliä, ei-julkaistua tai omakustanteena julkaistua sarjakuvaa tai muuta vastaavaa tarkoitusta varten. Yleisö valitsee osallistujista suosikkinsa, joka julkistetaan sunnuntain cosplaykisojen palkintojenjaossa. Erillistä tuomarointia ei ole. Yleisöäänestyksen järjestämismuoto ilmoitetaan tapahtuman lähestyessä, käytössä on joko tekninen (kännykkäpohjainen) tai perinteinen (lappuäänestys) malli.

Pukudesignkilpailuun voi ilmoittautua ennakkoon. Ennakkoon ilmoittautuneet osallistujat saavat maksutta sunnuntailipun, jonka voi päivittää viikonloppulipuksi tapahtumaan saapumisen yhteydessä päivälipun hinnalla. Mikäli paikkoja jää yli, ohjelmaan voi ilmoittautua myös tapahtumassa, kuvauspisteellä lauantaina ennen klo 16.

Lavalla kisaajat voivat poseerata ja liikkua yhden minuutin ajan. Kisaajalle soitetaan musiikkia taustaksi, mutta omiin taustanauhoihin tai varsinaisiin esityksiin ei ole mahdollisuutta. Poseerausten jälkeen juontaja esittää kisaajalle muutamia kysymyksiä hahmosta. Juontaja ja kisaaja sopivat nämä kysymykset yhdessä ennen kisaa.

Pukudesignkilpailuun voi ilmoittautua ennakkoon sähköpostitse 1.-31.8.2016 välisenä aikana. Lähetä osoitteeseen cosplay@tracon.fi seuraavat tiedot:

- Nimesi ja/tai nimimerkkisi

- Hahmosi nimi ja lähde (onko hahmo itse suunnittelemasi vai esimerkiksi steampunk-versio jostain olemassaolevasta hahmosta)

- Sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, joihon haluat yhteydenottomme

Vahvistamme ilmoittautumisesi saatuamme viestisi.

10.8.2016: Kilpailu on täynnä, kisaan ei voi enää ilmoittautua!

 

Aikataulut

Ennen Traconia:

27.6.-3.7.: NCC-, pari- ja esityskisan ilmoittautuminen ja haku auki. Haku päättyy 3.7. klo 24.

5.7.: Parikisan ja esityskisan osallistujat arvotaan cosplaytiimin toimesta. Mukaan päässeille ilmoitetaan samana iltana.

10.7. mennessä: NCC-kisaajat valitaan hakemusten perusteella. Kisaan päässeille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

1.8. alkaen: Pukudesignkilpailun ilmoittautuminen auki. Ilmoittautuminen päättyy 31.8. klo 24. Kilpailuun voi ilmoittautua myös Traconissa lauantain aikana kuvauspisteellä.

14.8.: Määräaika kaikkien kisaan liittyvien materiaalien, kuten valosuunnitelmen, taustanauhojen ja proppitiedoston toimittamiselle. Määräaika on sitova ja myöhästyminen ilman etukäteen ilmoitettua ja cosplaytiimin hyväksymää syytä voi johtaa hylkäämiseen kisasta.

Tapahtuman aikaiset aikataulut julkistetaan lähempänä.

 

Kilpailijanumerot

Arvottuja kisaajanumeroita käytetään sekä osallistumisjärjestyksen määrittämiseen että tuomaroinnin ja harjoitusten aikatauluissa. Jokaisessa kilpailussa on oma numeroavaruutensa. Numeroiden lisäksi eri sarjojen numerolaput ovat eri värisävyisiä.

 • WCS: 2 - 9
 • NCC: 20 - 30
 • Esitys: 40 - 49
 • Pari: 60 - 74
 • Pukudesign: 80 - 89

WCS-, NCC-, esitys-, ja parikisaajat voivat tarkastaa oman kilpailijanumeronsa kirjautumalla oma.aniki.fi -sivulle ja katsomalla cosplay-otsikon alta kohtaa Omat ilmoittautumiset.

Tapahtumapaikka ja lavan tiedot

Lisätietoja tapahtumapaikasta sekä paikallepääsyohjeet löydät Traconin sivuilta.

Lavan mitat ja muodot näet pohjapiirroksesta. Löydät isosta salista myös runsaasti tietoa Tampere-talon sivuilta.

Backstage-alue on varattu yksinomaan kilpailujen osallistujille ja tapahtuman järjestäjille. Alueella on useita pukuhuoneita sekä erillisiä peilejä, vesipiste, mehua sekä pientä suolaista ja makeaa. Backstagelta on myös pääsy ison salin yleisöpaikoille, joissa on cosplaykilpailijoille varattu paikkoja kaikkiin ohjelmanumeroihin. Näille paikoille pääsee numerolappua näyttämällä, erillistä paikkalippua ei tarvita.

Valokuvat kilpailijoista otetaan lavan läheisellä erillisellä kisaajien valokuvastudiolla ennen kilpailua. Poikkeuksena tähän ovat pukudesign- ja parikilpailut, joiden osallistujat kuvataan yleisellä kuvauspisteellä, kuitenkin niin ettei näiden osallistujien tarvitse jonottaa.

 

Propit, valot ja taustanauha

Esitys-, WCS- ja NCC-kilpailun osallistujien tulee toimittaa esitystään varten taustanauha, joka sisältää esitykseen kuuluvat musiikit ja/tai puheet. Lisäksi näihin kilpailuihin osallistuvien on toimitettava tekniikkalomake, jossa on listattuna lavalle tuotavat propit ja lavasteet sekä valo-ohjeistus ja esityksen tapahtumien kuvaus. Lomakkeessa annetut paikat propeille ja lavasteille ilmaisevat myös näiden sallittua lukumäärää. Arvokisoihin pätevät myös kisojen finaalisäännöissä annetut mahdolliset rajoitukset. Tekniikkalomakkeen löydät alempaa tältä sääntösivulta. Taustanauha ja tekniikkalomake on toimitettava 14.8. mennessä osoitteeseen cosplay@tracon.fi.

 

Taustanauha

 • Taustanauhan on oltava pituudeltaan yhtä pitkä kuin esityksenkin.
 • Taustamusiikki on toimitettava MP3- tai FLAC-muotoisena tiedostona. On suositeltavaa kiinnittää huomiota tiedoston äänenlaatuun.
 • Kilpailussa ei ole mikrofoneja käytettävänä, taustanauhaan tulee siis liittää myös mahdollisesti tarvittavat vuorosanat.
 • Vaikka lavalla käyttäisi paljonkin ääntä, se kuuluu ilman mikrofoneja erittäin huonosti yleisölle, joten kaikki oleellinen äänimaailma tulee liittää taustamusiikkitiedostoon.
 • WCS- ja NCC-karsinnoissa vuorosanojen kielenä on suositeltavaa käyttää englantia. Esityskisassa myös suomen kieli käy.
 • Lisätietoja, vinkkejä ja ohjeita taustamusiikin tekoon on tarjolla erillisessä ohjeessa. Se kannattaa lukea tarkkaan läpi.
 • Taustamusiikki on toimitettava aikataulussa mainittuun määräpäivään mennessä.
 • Toimita taustamusiikin yhteydessä tieto siitä, missä kohtaa se laitetaan soimaan, esimerkiksi ennen ryhmän jäsenten siirtymistä lavalle tai sen jälkeen.

Ellei taustamusiikin lähettäjä toisin ilmoita, taustamusiikkikappale soitetaan alusta loppuun yhtenäisesti yhden kerran.
Taustamusiikin voi toimittaa sähköpostin liitteenä tai nettilinkkinä.
Lähetä mahdolliset taustamusiikkiin liittyvät kysymykset sähköpostitse osoitteeseen isosali@tracon.fi. Toimita itse taustanauha osoitteeseen cosplay@tracon.fi.

Videomateriaalia ei ole mahdollista käyttää taustanauhana. Traconissa lavan taustalla oleva projisointikangas on suunniteltu ennen muuta videotuotantoa varten ja tästä johtuen sen alareuna alkaa muutaman metrin verran lattiapinnan yläpuolelta. Cosplayesityksen videotaustana tällainen korotettu taustakangas ei toimisi kovin hyvin. Koska omien taustavideoiden käyttö estäisi lisäksi videokameran käytön, katsoimme parhaaksi jättää taustavideoiden option pois tasaväkisesti kaikista cosplaykisoista.


Lavavalaistus

NCC-, WCS- ja esityskilpailuissa on mahdollista vaikuttaa lavan valaistukseen. Käytössämme on tänä vuonna sekä tavallinen savukone että raskassavukone. Valo-ohjeet toimitetaan ennakkoon annettujen ohjeiden mukaisesti.

Muutama yleinen vinkki pätee kaikkiin kilpailuihin.

Yksinkertainen toimii: Valo-ohjeista ei kannata tehdä liian monimutkaisia. Viime vuosien voitokkaimmat esitykset on toteutettu hyvin yksinkertaisin ohjein. Valoteknikon on helpompi pysyä näissä matkassa ja lisäksi hän voi käyttää omaa asiantuntemustaan yksityiskohtien parhaan toteutusmallin löytämiseksi
Selkeät termit: Lavan puoliskoja kuvatessa käytetään termejä "näyttämövasen" ja "näyttämöoikea", jotka tarkoittavat vasenta ja oikeaa katsottaessa lavalta yleisöön päin. Kuvaathan myös valo-ohjeissa lavalla olevat hahmot selkeästi. Emme voi tuntea kaikkia hahmoja, sen sijaan "punaiseen pukeutunut hahmo" tai "istuva hahmo" ovat selkeitä määritteitä.
Vähälläkin pärjää: Valaistusohje voi olla myös erittäin yksinkertainen. Ohjeilla, kuten "punainen värimaailma ja energinen fiilis koko esityksen ajan" pärjää aivan mainiosti.
Kilauta kaverille: Mahdollisuuksien salliessa pyydä kaveri yleisöön harjoitusten ajaksi avustavaksi silmäpariksi. Valojen toiminta näkyy yleisöön paljon paremmin kuin lavalle. Cosplayvänkärit voivat auttaa kaverisi bäkkärille sisään tätä varten.

Mahdolliset kysymykset näistä tulisi osoittaa ison salin tiimille, sähköpostitse osoitteeseen isosali@tracon.fi.

 

Valaistus WCS- ja NCC-karsinnoissa

WCS- ja NCC-kilpailujen osallistujilla on mahdollisuus vaikuttaa laajalti valaistusjärjestelyihin. Monenlaisia vaihtoehtoja on käytettävissä ja pyrimme toteuttamaan erilaiset toiveet pyyntöjen perusteella. Kannattaa kuitenkin pitää hieman jäitä hatussa - yksinkertaiset valo-ohjeet tuottavat monesti parhaimman tuloksen.

 

Valaistus esityskilpailussa

Esityskilpailussa tarjolla on yksinkertaisempia valaistuksen malleja. Valo-ohjaaja toteuttaa toiveita mahdollisuuksien mukaan ja pyrkii etsimään parhaan ratkaisun toiveisiin. Esityskilpailijoilla on mahdollisuus yhteen lavaharjoituskertaan lauantaina aamupäivästä.

 

Tekniikkalomake

Tekniikkalomake WCS- ja NCC-kisaajille (xlsx, 238 kt)

Tekniikkalomake esityskisaajille (xlsx, 238 kt)

Jos sinulla on ongelmia tiedoston avaamisessa, ota yhteys cosplaytiimiin sähköpostitse cosplay@tracon.fi. Tekniikkalomake ja taustanauha on lähetettävä 14.8. mennessä osoitteeseen cosplay@tracon.fi. Taustanauhan voi toimittaa liitteenä tai nettilinkkinä.

 

Rajoitukset esityksissä

WCS- ja NCC-karsinnoissa käytetään kisojen virallisia finaalisääntöjä, mutta Tracon rajoittaa myös muutamien asioiden käyttöä karsintakilpailuissa. Nämä rajoitukset menevät näiden kilpailujen finaalisääntöjen edelle. Rajoitukset koskevat kaikkia Traconin cosplaykilpailuja, eli myös esitys-, pari- ja pukudesignkilpailuja. Epäselvissä tilanteissa, ota pikimmiten yhteyttä Traconin cosplaytiimiin.

RAJOITUKSET:

 • Nestemäisen tekoveren käyttö on kielletty.

 • Vaatteisiin kuivunut tekoveri on sallittu.

 • Konfetin, terälehtien, sulkien yms. pienen silpun levittäminen lavalle on kielletty.

 • Lavalla ei saa tarkoituksellisesti rikkoa mitään, mistä aiheutuu ylimääräistä siivottavaa.

 

Lähdekuvat

Ennakkoilmoittautumista vaativien kilpailujen (pari, esitys, WCS, NCC) osallistujien tulee toimittaa ilmoittautumisen yhteydessä lähdekuva, josta ilmenee osallistujan tai osallistujien esittämien hahmojen kuvat. Kuvassa tulee ilmetä hahmo tai hahmot siinä puvussa, mitä osallistuja tai osallistujat käyttävät. Lähdekuvat toimitetaan tuomariston käyttöön.

WCS-karsinnassa ja parikilpailussa lähdekuvia on toimitettava vähintään kaksi (2) kappaletta, yksi kummastakin hahmosta. NCC-karsinnassa on kuvia oltava myöskin kaksi kappaletta. Esityskilpailussa yksi kuva riittää, mikäli siinä esiintyvät kaikki esityksen hahmot. Kaikissa kilpailuissa kuvia voi lähettää enintään kuusi (6) kappaletta ja mahdollisimman monen kuvan lähettäminen on erittäin suotavaa.

 

Tuomaristo ja palkinnot

Jokaisella kilpailulla on oma tuomaristonsa, joka vastaa voittajien valinnasta. Poikkeuksena on pukudesignkilpailu, jossa yleisö valitsee voittajan.

Tuomaristokilpailuissa käytetään apuna ennakkotuomarointia. Jokaisen osallistujan tulee käydä tuomarien puheilla ennen kilpailua. Tarkista kilpailukohtaiset tuomarointiaikataulut ylempää.

WCS-karsinnan voittajaryhmä palkitaan kahden hengen viikon mittaisella matkalla Japaniin, seuraavana kesänä pidettävään finaaliin, sekä Eurokankaan lahjakorteilla. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet parit saavat pokaalit sekä lahjakortteja.

Parikilpailun kolme parasta paria palkitaan pokaalein.

Pukudesignkilpailun eniten ääniä saanut palkitaan pokaalilla.

NCC-karsinnan voittaja edustaa Suomea ensi kesän finaalissa. Voittaja saa lisäksi pokaalin.

Esityskilpailussa palkitaan kolme parasta esitystä. Kolmelle parhaalle esitykselle jaetaan pokaalin, yksi per sijoitus riippumatta osallistujien määrästä ryhmässä. Mikäli ensimmäiseksi sijoittuu useamman kuin yhden hengen esitys, jaetaan lisäksi kaikille ryhmän jäsenille cosplaylajimitali.

Tuomaristolla on optio halutessaan jakaa myös kunniamainintoja. Kunniamaininnan saaneet palkitaan lajimitalilla.

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkintojen osalta.

 

Conikuvat.fiTanPARALenzishopAicon – aasialaiseen musiikkiin ja muotiin keskittyvä kaksipäiväinen tapahtuma Hämeenlinnan Verkatehtaalla 8.-9.10.2016Säätöyhteisö B2 ry