Yhteistyökumppaneille

 

Myynti- ja markkinointimahdollisuuksia Tracon 2016:ssa

 

Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma Tracon X järjestetään 3.-4. syyskuuta 2016 Tampere-talossa. Jo 11. kertaa järjestettävä Tracon on vakiintunut ja odotettu osa Suomen coni­vuotta.

Tracon on tapahtuma rooli-, lauta-, strategia- ja kortti­pelien sekä animen ja mangan eli japanilaisen animaa­tion ja sarjakuvan harrastajille. Traconin ohjelmasta löytyy muun muassa asiapitoisia esitelmiä ja paneeleja, musiikki-, kamppailu- ja tanssiesityksiä sekä erilaista interaktiivista ohjelmaa kuten käsityö- ja taideaiheisia työpajoja ja tanssiharjoituksia. Suosituin ohjelmanu­mero on vuodesta toiseen ollut cosplaykilpailu.

Tracon 2016 rahoitetaan lippu-, sponsori- ja avustustu­loilla. Tapahtuma tehdään täysin vapaaehtoisvoimin. Tapahtuma ei tavoittele voittoa eikä se maksa tekijöil­leen palkkaa tai osinkoa, vaan mahdollinen ylijäämä käytetään seuraavan tapahtuman järjestämiseen.

 

Sponsoriksi?

 

Yrityksenne on lämpimästi tervetullut Traconin spon­soriksi! Sponsorisopimukset räätälöidään yrityksen tarpeita vastaaviksi.

Tarjolla on myyntipöytätilaa ja mainosmahdollisuuksia Tracon 2016:n ohjelmalehdessä, web-sivustollamme ja tapahtumaviikonlopun aikana kävijöitä Tampere-talossa opastavilla infonäytöillä.

Sponsorisopimuksen hinta määräytyy sen sisällön mukaan. Lisäksi kaikki sponsorimme saavat nimensä web-sivustomme yhteistyökumppanisivulle sekä ohjelmalehteen.­

Harrastajille on tuttuun tapaan tarjolla myös Suomen suurin Taidekuja sekä varsinaisia myyntipöytiä edullisempia artesaanipöytiä. Traconin aihepiirin harrasteyhdistykset saavat myös esittelypöydän myyntipöytiä edullisemmin.

 

Myyntitila

 
Myyntitilat sijaitsevat Tampere-talon Sorsapuisto-salissa. Tracon on saanut sijainnista paljon positiivista palautetta edellisten vuosien kävijöiltä sekä myyjiltä. Pöytien ympärillä on jatkuvasti vilinää, sillä tapahtumaan tullaan myös tekemään ostoksia. Myyntipöytäalueen aukioloajat kerrotaan lähempänä tapahtumaa.

Traconin myyntitilat hinnoitellaan neliöhinnoittelun mukaan:

 •     5 - 7 m2 maksaa 63€ /m2.
 •     8 - 20+ m2 maksaa 68€ /m2.
 •     Vähintään 5 m2 myyntitilaa sisältää 1 pöydän. Suositeltava tila telineen kanssa: 6-7 m2.
 •     Vähintään 8 m2 sisältää 2 pöytää. Suositeltava tila 2 pöydälle 10m2.
 •     Vähintään 12 m2 sisältää 3 pöytää. Suositeltava tila 3 pöydälle 15 m2.
 •     Vähintään 18 m2 sisältää 4 pöytää. Suositeltava tila 4 pöydälle 18 - 21 m2.
 •     Vähintään 20 m2 sisältää 5 pöytää. Suositeltava tila 5 pöydälle: 20+ m2.

Yhden myyntipöydän koko on 180 cm x 80 cm.

Hinta sisältää tarvittavan määrä tuoleja, esimerkiksi 1-2 tuolia pöytää kohden. Pöytien ottaminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä. Alueelle voi tuoda omia telineitä ja rakennelmia, joista emme erikseen veloita. Kaikkien rakennelmien on oltava turvallisia eikä seiniin tule kiinnittää mitään. Kaikkien varastojen on myös mahduttava ostetun myyntitilan sisälle, varaa siis riittävästi tilaa myyjille ja varastoille.

Paikkavarauksia emme valitettavasti voi ottaa vastaan, jotta salin myyntipaikat saadaan järkevästi sommiteltua. Toiveita voi kuitenkin esittää, esimerkiksi listaamalla halutut myyntialueet tai alueen muodon. Pyrimme toteuttamaan toiveet mahdollisuuksien mukaan. Myyntipaikat tullaan jakamaan tilajärjestelyjen sujuvuuden pohjalta. Ensimmäisenä varauksen tehneet ovat etusijalla – ole siis meihin pian yhteydessä.

Myyntialueet ovat yleisesti malliltaan suorakulmion muotoisia. Pienemmät saarekkeet voidaan jakaa kahtia isompien myyjien kesken, jolloin on mahdollista saada myös kolmionmuotoinen alue. Myyntitilan on suositeltavaa olla syvyydeltään vähintään 2,5m, jotta tilaa on riittävästi pöydille, myyjille ja laatikoille. Syvyyden on oltava kuitenkin vähintään 2m. Pyrimme saamaan pohjakartan valmiiksi mahdollisimman pian, jotta myyjät pääsevät suunnittelemaan pöytiensä sommittelua ja koristelua.

 

Artesaanipöydät

 

Taidekujan ja varsinaisten myyntipöytien lisäksi Traconissa on myös artesaanipöytiä. Artesaanipöydät on tarkoitettu pääasiassa pienille käsityöläismyyjille, jotka ovat liian ammattimaisia taidekujapöydille, mutta jotka ovat sen verran pieniä  toimijoita, että tavallisen myyntipöydän hinta on heille liian korkea. Lisäksi artesaanipöydillä myytävien tuotteiden on tavalla tai toisella oltava itse käsin tehtyjä.

 • Artesaanipöytä maksaa 100 €.
 • Artesaanipöytiä saa vain yhden. Useampia pöytiä tarvitsevia kehoitamme ostamaan tavallisia myyntipöytiä.
 • Artesaanipöytiin ei saa sähköä, toisin kuin tavallisiin myyntipöytiin.
 • Pöydän hinta sisältää yhden viikonloppurannekkeen myyjälle. Huom! Suurin osa pöydistä sijaitsee Sorsapuistosalissa, joka suljetaan yöksi klo 18-10. Tänä aikana pöydille ei ole pääsyä. Osa pöydistä on sijoitettu puistolämpiöön, ja pöydät suljetaan yöksi metallihäkkiseinillä.
 • Pöytien eteen tai sivuille ei saa tuoda hyllyköitä tai telineitä. Kaikki ylimääräiset tavarat, esim. pieni naulakko omille tavaroille, tulee mahtua pöydän taakse.

Mikäli haluat varata käsityöläispöydän tai kysellä lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla: sponsori@tracon.fi

 

Mainokset

 

Vähintään 1000€ neliömetritilaa ostaneet saavat myös 20% alennusta ostetuista mainoksista. Jokaiseen sopimukseen kuuluu myös maininta yrityksestä ohjelmalehdessä sekä tapahtuman web-sivuston yhteistyökumppaniosiossa.

 

Ohjelmalehti

 

Ohjelmalehti on tehokas mainospaikka, sillä lähes jokainen kävijä selaa sen lävitse. Lehti painetaan värillisenä ja jaetaan maksutta kaikille kävijöille. Monet säilyttävät sen myös muistona tapahtumasta.

 • 1/2 sivua: 200 €
 • 1 sivu: 300 €
 • 2 sivua: 600 € (keskiaukeama ohjelmakarttaa varten)
 • Sisäkansi: 500 €
 • Takakansi: 800 €

 

Web-mainos

 

 

Web-mainos näkyy sivustomme www.tracon.fi etusivulla. Mainosbannerin tulee olla 196px leveä ja 60-200px korkea.

 •     Webbibanneri: 100 €

 

Infonäyttömainos

 

 

Tampere-talon useat infonäytöt sijaitsevat hyvillä ja näkyvillä paikoilla ympäri taloa. Infonäytöillä näytetään Traconin omia tiedotuksia ja osana info-TV-kiertoa näytetään myös mainoksia. Kävijät seuraavat infonäyttöjä varsin tiiviisti, joten mainoksina ne ovat varsin näkyviä.

 •  Infonäyttömainos: 150 €

 

Aineiston toimitus

 

 

Hinnat eivät sisällä mainosten tuotantoa, mutta tuotantoyhteistyöstä voimme neuvotella erikseen. Valmiit aineistot tulee toimittaa sähköpostitse osoitteeseen sponsori@tracon.fi. Pyytäkää lisäohjeita jos mainosaineistonne ovat kooltaan yli 8 MB.

 

Yhteystiedot

 
Tytti Levänen
050 353 7994
LenzishopTanPARAAicon – aasialaiseen musiikkiin ja muotiin keskittyvä kaksipäiväinen tapahtuma Hämeenlinnan Verkatehtaalla 8.-9.10.2016Conikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry